Loopbaancoaching

Loopbaancoaching

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor voortdurende loopbaanontwikkeling. De overheid stimuleert dit met programma's als Nl leert door en vele werkgevers zien ook de noodzaak van een voortdurende ontwikkeling van loopbanen.

Regelmatige reflectie op de eigen vaardigheden, behoeften en positie op de veranderende arbeidsmarkt, is van groot belang voor de duurzame inzetbaarheid van personeel.

Cemka adviseert het preventief inzetten van loopbaan coaching ter voorkoming van verzuim en om werknemers verantwoordelijkheid te geven over hun eigen loopbaan.

Dit levert het op

Aan het einde van een traject loopbaan coaching weet jouw werknemer:

 • Welke stappen hij kan nemen om verder te ontwikkelen
 • Wat aandacht nodig heeft in de persoonlijkheid of vaardigheden
 • Of de huidige positie nog passend is
 • In welke omgeving of rol hij tot zijn recht komt
 • Welke cursussen of opleidingen passend zijn bij de vervolgstappen
 • Waarin hij wordt belemmerd en hoe hier aan te werken

Jouw werknemer blijft in beweging en ontwikkeling.

 • Gemotiveerde werknemers weten wat er van hen nodig is om verder te komen
 • Werknemers leren dat een andere plek beter is, verlaten de organisatie op gezonde en natuurlijke wijze
 • Voorkomt dat ongemotiveerde werknemers te lang blijven "hangen"


Loopbaancoaching door Cemka

Een traject start altijd met een intakegesprek. In dit gesprek tasten we de behoeften van de werknemer af, leggen we de loopbaan onder de loep en bekijken we welke keuzes waartoe hebben geleid. 

Vervolgens wordt de werknemer uitgenodigd tot het maken van een uitgebreide adaptieve loopbaanscan van Ixly. Hieruit volgt een rapport waarin de persoonlijkheid in kaart is gebracht, competenties, talenten, risico's en verder te ontwikkelen kwaliteiten en vaardigheden.

Aan de hand van het rapport gaan de werknemer en de loopbaancoach uitgebreid met elkaar in gesprek. Oefeningen, opdrachten en evidence based coaching zorgen voor verdieping.

Er wordt niet gestuurd op een bepaalde uitkomst. 
De uitkomst van de loopbaancoaching is volledig afhankelijk van de input van de werknemer en het verloop van het traject.

Wel wordt de werknemer zoveel mogelijk zélf in de lead gezet door verantwoordelijkheid te nemen over het verloop van de eigen loopbaan en de eigen keuzes.

Arbeidsmarktinventarisatie

Afhankelijk van het verloop van het traject, wordt er een inschatting gemaakt van de kansen op de arbeidsmarkt van de werknemer. Hoe is de aansluiting op de arbeidsmarkt nu en welke ontwikkelmogelijkheden zijn er om die aansluiting te versterken? Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van de laatste arbeidsmarktdata van het UWV en Jobport.

Netwerken

Veel mensen gaan pas het belang van netwerken inzien als er een nieuwe baan gevonden moet worden. 
Ontzettend zonde. Of het nu gaat om het vinden van een nieuwe baan of om het effectiever benutten van het netwerk binnen de organisatie, in het traject wordt ook altijd stilgestaan bij netwerken.
De werkgever heeft natuurlijk baat bij een nadere samenwerking bij het personeel.
Hier ontstaan ideeën en worden nieuwe initiatieven geboren.

Versterken sollicitatievaardigheden

Wanneer blijkt dat de werknemer behoefte heeft aan snuffelen buiten de eigen werkomgeving, dan kan er optioneel aandacht besteed worden aan het versterken van de sollicitatievaardigheden. De basis hiervoor is al gelegd door de versterkte zelfkennis. Het versterken van de sollicitatievaardigheden behelst ook het maken van een uitnodigend cv, motivatiebrieven en social media profielen, voor zover van toepassing in de betreffende professie. 

Lengte traject

Een loopbaan coaching traject kent doorgaans tussen de 3 à 8 gesprekken. Rondom deze gesprekken worden opdrachten gegeven, gemaakt en besproken. Er zal contact zijn per mail en in persoon of via videobellen.
Een gesprek duurt circa 60 à 75 minuten.

Elk traject:

 • Wordt gevolgd door de coachingmonitor
 • Bevat gedurende het traject toegang tot Jobport; een vacaturebank, testomgeving, beroepenzoeker en werkgeverszoeker in één
 • kent inzet van hulpmiddelen als opdrachten en oefeningen, al naar gelang de behoeften van de werknemer en de ontwikkelpunten die zich openbaren
 • wordt gekenmerkt met evidence based coachtechnieken als fundament van het traject
 • Is leuk om te volgen. Je werknemer leert meer over zichzelf wat de productiviteit ten goede kan komen

Ook loopbaancoaching voor jouw personeel?

Vraag hieronder meteen een offerte op maat aan.
Of bel met Christine op 06 46505616 om eerst even te sparren en al je vragen te stellen.
Mailen kan natuurlijk ook via info@cemka.nl.

Snel weten wat de mogelijkheden zijn?

>
Stel je vraag
1
Hulp nodig?
Hallo
Waarmee wil je geholpen worden?