Re-integratie tweede spoor

Re-integratie tweede spoor 

Als een werknemer een jaar ziek is of als het er al eerder sterk op lijkt dat re-integratie eerste spoor (bij de eigen werkgever) niet vruchtbaar gaat zijn, is het tijd om te starten met een re-integratietraject tweede spoor.

Re-integratie tweede spoor

Tweede spoor

Vergroot de kansen van jouw werknemer op de arbeidsmarkt

Het is van belang om over een goed re-integratiedossier te beschikken. Natuurlijk niet in de laatste plaats om de mogelijkheden te vergroten van de re-integratie van jouw zieke werknemer op de arbeidsmarkt. Maar ook om te voorkomen dat het UWV een loonsanctie oplegt en jouw werknemer nog een jaar moet solliciteren alvorens toe te komen aan een toetsing voor de WIA. Zeker voor  kleinere ondernemers kan een loonsanctie heftig drukken op de bedrijfsvoering.

Noch de wet noch richtlijnen van het UWV schrijft voor dat de re-integratie uitbesteed moet worden aan een extern bureau. Wel kan het de werkgever echter worden aangerekend als dat niet is gedaan. Het niet inschakelen van een re-integratiebureau kan duur komen te staan omdat er zo kansen gemist kunnen worden voor een goede re-integratie.

Kies voor tweede spoor omdat het kansen oplevert voor je werknemer

Cemka richt zich in het re-integratietraject op het best mogelijke resultaat.
Bij Cemka zijn spoor 2 trajecten er niet enkel omdat 'het moet', maar omdat het echt kansen op kan leveren voor jouw werknemer.

Dit doet Cemka met een stevig zoekprofiel, een goed cv, duidelijke inventarisatie van kansen op de arbeidsmarkt, het verstevigen van de sollicitatievaardigheden van jouw werknemer en bemiddeling waar mogelijk.

Meer weten?

Vraag hieronder meteen een offerte aan. 

Vraag nu een offerte aan

Tweede spoor trajecten zijn gebonden aan deadlines. Zorg dat je die deadlines niet mist en vraag tijdig een offerte aan. Binnen 48 uur ontvang je een offerte op maat.

>
Stel je vraag
1
Hulp nodig?
Hallo
Waarmee wil je geholpen worden?