Blog

Online geleerd, oud gedaan

In het voorjaar van 2020 nam het online leren een vogelvlucht. Vele aanbieders stelden hun cursussen of lessen gratis ter beschikking door de intrede van de coronacrisis.


In deze blog deel ik mijn favoriete aanbieders met je. Sommige zijn gratis, anderen vragen om een (kleine) investering. 

Een online cursus kan heel fijn zijn als je meer wilt weten over een bepaald onderwerp, maar ook als je je afvraagt of het de moeite waard is om die carrièreswitch te gaan maken in die richting. Want vind je het echt wel leuk genoeg om je voor een langere tijd in vast te bijten?
Of je gebruikt je nieuwe kennis natuurlijk om die pub-quiz te winnen. 

Je leven lang leren wordt zo steeds makkelijker. 
Dat betekent ook dat het vanzelfsprekend is dat je zelf je kennis up to date houdt. 
Gelukkig kan dat heel vaak gewoon fijn vanuit huis. 

Heb je een suggestie voor dit lijstje? Deel jouw suggestie in een reactie onderaan de pagina.

1

Lekker Nederlands - Soofos 

Heerlijk leren in je eigen moedertaal. Dat kan bij soofos. Met inmiddels meer dan 300 cursussen, vind je hier vast iets wat past bij wat jij nodig hebt. In de gratis 7 dagen proeftijd kun je zo makkelijk gratis een comeplete cursus volgen!

2

In jouw tempo - Udemy 

Zoek je meer aanbod en is Engels geen probleem voor je? Udemy is een platform voor meer dan 100.000 cursussen. Doordat jouw voorgangers de cursus al hebben beoordeeld, weet jij beter wat je kunt verwachten. Udemy  heeft regelmatig aanbiedingen of weken waarin hun cursussen verkrijgbaar zijn voor € 11,99. Zie je een dure cursus? Wacht dan even, want een paar weken later kan de cursus van jouw keuze ineens een stuk betaalbaarder zijn.

3

Harvard, Oxford of toch Berkeley? - Edx

Een van de vele mooie gevolgen van het internet is toch wel dat de wereld een stuk kleiner wordt. Vanuit je eigen woonkamer volg je zo een cursus van een prestigieuze universiteit. Ook kun je hier kiezen voor een volledig programma of zelfs een graad verdienen.

4

Trainingen en microlearning - Learn Together Academy

Heb je weinig tijd maar wil je toch werken aan je ontwikkeling? Studytube ontwikkelde de 'Learn Together Academy'.  Kijk korte filmpjes (microlearning) of volg een volledige leerlijn.

5

Lief voor je portemonnee - Learnit

Helemaal gratis leren kan hier. Van Excel tot je eerste stappen in leren programmeren en het vergroten van je persoonlijke effectiviteit. Ook kun je een strippenkaart aanschaffen en vind je info over subsidies. Oh en lekker in het Nederlands.

6

Hoogwaardig- Coursera

Van gratis cursussen tot een universitaire graad, bij Coursera vind je het allemaal. Nooit geleerd om te leren? Dan is deze cursus misschien wel ideaal voor jou. Hier vind je cursussen voor je persoonlijke ontwikkeling, over data science, geschiedenis, kunst en cultuur, programmeren en nog veel meer.

7

Minder academisch? - Skillshare

Waar cousera een academisch karakter heeft, is skillshare wat meer gericht op spelend leren. Hier vind je betaalde en gratis cursussen. 

Van animatie en design tot aan lifestyle en business. Kun je wel wat productiever worden? Bekijk dan deze cursus over productiviteit van Kevin Sinskar, CEO van Finta.

8

Passie voor horeca - Back2Work licenties

Ben jij ook zo'n pechvogel die de coronacrisis flink heeft gevoeld? Lang thuis gezeten of simpelweg helemaal geen inkomen meer gehad? De Stichting Vakbekwaamheid Horeca en Koninklijke Horeca Nederland, boden gratis cursussen aan tijdens de sluitingen van de horeca. Helemaal gratis is het nu niet meer, maar voor kleine prijsjes ontwikkel jij je kennis over sociale hygiene en geef je een boost aan je vaardigheden als gastheer of gastvrouw. 

9

Cursus per branche - Alison

Alison geeft je de mogelijkheid om eerst je branche te kiezen en dan een keuze te maken uit de bijbehorende cursussen. Ook hier vind je een mix tussen betaalde en gratis cursussen. Het aanbod is divers. Wil je een copywriter worden? Bekijk dan deze pagina. Let wel op, Alison houdt natuurlijk geen rekening met eventuele eisen van de Nederlandse brancheorganisaties. Dus check die ook voor de zekerheid voordat je geld betaald voor een cursus waar je later misschien niet zoveel aan hebt.

Zie je door de bomen het bos niet meer?

Hartstikke leuk al dat cursusaanbod, maar je tijd is natuurlijk schaars. Vind je het moeilijk om te bepalen wat jou het meest oplevert?

Stuur mij een appje (06-42505616) of een mailtje en ik help jou dat graag te ontdekken. 

Loved this? Spread the word


About the Author

Voor professionals deel ik als loopbaanprofessional graag tips met jou en hou ik je op de hoogte van wat er speelt op het gebied van werk, loopbaan en solliciteren.

In een coachingtraject help ik jou erachter te komen waar je nu echt goed in bent en wat je wilt.
En wanneer je dat weet, ben ik jouw sollicitatiehulp om die baan te veroveren!

Voor werkgevers zorg ik voor een goed en adequaat spoor 2 re-integratietraject, loopbaancoachingtrajecten en outplacement.

Meer weten? Stuur mij een appje op 06-42505616 of bel!

Christine

Deze vind je vast ook interessant...

Kwetsbaar en naakt. Voel jij je ook zo als je denkt aan ‘zichtbaarheid’?

Lees meer

Loop jezelf voorbij als je af wil stevenen op het ravijn der burn out. Of sta even stil en reflecteer.

Lees meer

Wat WonderWoman je leert over wat voor jou belangrijk is in je loopbaan

Lees meer

9 Dingen die je moet doen als je niet wilt dat je brief op de goede stapel belandt.

Lees meer
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang de laatste tips & tricks!

>
Stel je vraag
1
Hulp nodig?
Hallo
Waarmee wil je geholpen worden?